Aleid Westenberg Tuindesigns

‘Aleid Westenberg Tuindesigns’ is sinds 1989 het onafhankelijk tuinontwerpbureau van Aleid Westenberg. Aleid is een Nederlandse met een internationale achtergrond. Zij volgde haar tuinontwerpopleiding ‘Landscape design and practice’ in Auckland (Nieuw Zeeland). Daar begon ze ook haar bureau. Sinds 1997 is ze in Den Haag gevestigd.

Met veel plezier maakt Aleid een tuinontwerp: allerlei soorten tuinen van klein tot groot, van terras tot landschapstuin. Soms is het beginpunt een stuk(je) land en soms is het een bestaande tuin die gerenoveerd moet worden. Haar uitgangspunt is, dat de tuin een verlengstuk van het huis is; zij ziet de tuin als extra leefruimte. Deze ’tuinkamer’ wil zij zo inrichten, dat haar klant er zich optimaal thuis voelt.

De tuinen die ze ontworpen heeft, variëren sterk in stijl: bijvoorbeeld modern, klassiek en mediterraan. De keuze van stijl wordt bepaald door de opdrachtgever, door factoren als het interieur en de architectuur van het huis. Op de pagina met voorbeelden kunt u daar een idee van krijgen.
Aleid streeft ernaar om een tuin te creëren met een eigen persoonlijke sfeer.