Huis in het bos met ondergronds zwembad

Op een bosperceel van 1 hectare staat een schitterend gerenoveerde villa.
Hiernaast is een nieuw gastenverblijf gebouwd met eronder een heel groot ondergronds complex, waarin o.a. een garage en groot zwembad met sauna en fitnessruimte.
De uitdaging voor de tuinontwerper was om dit ondergrondse gebouw zoveel mogelijk in het landschap te laten opgaan. Daartoe zijn keermuren toegepast gemaakt uit natuursteen. De golvende vormen en hoogtes hiervan bepalen de nieuwe contouren.
De beplanting begint rondom het huis en sluit dan geleidelijk aan bij het omringende bos. Door het gebruik van volwassen struiken, zoals Rhododendrons, wordt de indruk gewekt dat dit landschap er al lang zo heeft uit gezien. Een groot glooiend gazon geeft het gevoel van ruimte. Een heerlijke zonnige plek in het bos.
Het speelgebied voor de kinderen bestaat uit een hockeyveldje en een verzonken trampoline. Dit wordt afgescheiden door houtwallen (op elkaar gestapelde boomstammen) die door hun organische vorm mooi passen in het bosbeeld en tegelijk een natuurlijke habitat vormen voor egels, vogels en insecten.