Handelsmissie Toscaanse Kwekers

Toscane is niet alleen bekend als een aantrekkelijke vakantiebestemming maar ook om zijn sierteelt. 7.000 hectare grond wordt hier ingenomen door kwekerijen, waarvan ongeveer 6.000 ha boomkwekerijen en 1.000 ha bloementeelt betreft. Er zijn ongeveer 3500 bedrijven werkzaam in deze sector. De kwekerijen staan verspreid door heel Toscane maar de belangrijkste provincies zijn Lucca en Pistoia. Voor agenzia LuccaPromos organiseert het Italiaans Instituut voor Buitenlandse Handel een 5-daags bezoek aan kwekerijen in de omgeving van Pistoia. Doel is de handelscontacten met het buitenland te bevorderen, en met name de export van regionale producten. Aan het project doet een groot aantal kwekers mee van sierplanten en sierbomen voor tuin, terras, park etc.

Lees het verslag