Publieksprijs ontwerpwedstrijd “Ontwerp de Paleistuin”

Inzending

“De Blauwe Hoed” (bekijk de schets)

Opdracht:

Parken zijn belangrijk voor inwoners van de stad. Den Haag heeft veel groen waar mensen kunnen wandelen, fietsen, picknicken en spelen. Een van de fraaiste plekjes in de binnenstad van Den Haag is de Paleistuin. In het voorjaar van 2009 is er een ideeënprijsvraag uitgeschreven met als opgave om een nieuwe invulling van de Paleistuin te ontwerpen.

Op 6 oktober 2009 heeft de vakjury zich gebogen over de inzendingen en deze deskundig beoordeeld.

Alle inzendingen zijn op groot formaat tentoongesteld in het Stadhuis van Den Haag van 20 tot 30 oktober 2009. In verband met het Groenjaar in Den Haag heeft de groenste wethouder Rabin Baldewsingh deze tentoonstelling feestelijk geopend, onder begeleiding van de muzikanten van Pieter Waterborg, die normaal gesproken onder de boom in de paleistuin musiceren.

De Blauwe Hoed van Lucia Latenstein en Aleid Westenberg is de publieksfavoriet geworden! Zij hebben de meeste stemmen gekregen tijdens de tentoonstelling

Meer info: Bravvo – alles over architectuur