Deelname aan het ‘Festival international des Jardins’ in Frankrijk

Samen met collega Lucia Latenstein is Aleid Westenberg geselecteerd om mee te doen met het 25e Festival international des Jardins in Chaumont-sur-Loire. Dat is een hele eer. Thema van het festival dit jaar is ‘Tuinen van de komende eeuw’.

Het ontwerp bestaat uit een ‘Rooftop Power Plant’, een dakterras waarbij planten elektriciteit opwekken. De vormgeving ervan is geïnspireerd op museum ‘Panorama Mesdag’ in Den Haag. Het dakterras is afgezet door met weelderige planten gevulde plantenbakken en zogenaamde plantbatterijen. Het wordt omringd door een Panoramadoek van bijna 360°. Op het Panoramadoek, met een lengte van ruim 30 meter, staat een afbeelding van de daken van Parijs. De bezoeker hoeft geen lift te nemen naar de zesde etage, maar toch is de illusie compleet: je waant je op een dakterras in Parijs!

Voor meer informatie bezoek de Facebook pagina van Rooftop Power Plant.